آموزش کامل تغییر نام و شمارهگذاری صفحات در نرم افزار EPLAN Electric P8 برای نقشه های برق
با سلام خدمت دوستان و همراهان گروه فنی مهندسی به روز صنعت، در این مقاله از مجموعه مقالات آموزش رایگان EPLAN، روش شمارهگذاری صفحات در EPLAN را به طور کامل آموزش میدهیم که با استفاده از این روش خیلی راحت، سریع و دقیق می توانیم تغییر نام Pageهای یک پروژه در نرم افزار ایپلن را انجام دهیم و صفحههای نقشههای برق رسم شده با EPLAN را مرتب سازی کنیم.دقت داشته باشید که این آموزش برای همه ورژن های ایپلن (EPLAN Electric P8 ) قابل استفاده است.
پاسخ به دو سوال زیر در این مقاله:
۱- چگونه شماره یا نام یک صفحه در EPLAN را تغییر دهیم؟
۲– چگونه صفحههای یک پروژه را خودکار شماره گذاری کنیم؟
۱- تغییر شماره یا نام یک صفحه در EPLAN
برای تغییر شماره یا تغییر نام یک صفحه در EPLAN بر روی آن در پنجره Page navigator راست کلیک نموده و Rename را انتخاب میکنیم سپس نام جدید را وارد کرده و Enter را از روی کیبورد میزنیم. روش دیگر راست کلیک کردن روی Page مورد نظر و انتخاب Properties است که در پنجره باز شده در قسمت Full page name بعد از علامت (/) شماره یا نام صفحه را تغییر میدهیم.
۲- شمارهگذاری خودکار صفحات پروژه در EPLAN
جهت شمارهگذاری خودکار برای تعداد صفحات زیاد، از پنجره Number pages استفاده میکنیم تا شماره گذاری را با سرعت بالا و فرم دلخواه انجام دهیم. برای این کار، ابتدا صفحاتی که قرار است شماره گذاری شوند را انتخاب نموده راست کلیک میکنیم و یا برای شماره دادن به کل صفحههای یک پروژه روی آن پروژه راست کلیک کرده و از منوی باز شده Number… را انتخاب میکنیم.
لازم به ذکر است در ورژنهای قبلی ایپلن از منوی page در بالای پنجره اصلی و در ورژن جدید از نوار (Home (Ribbon قسمت page نیز میتوانید به پنجره Number pages دسترسی داشته باشید.
پنجره Number pages مطابق با شکل زیر باز میشود که در ادامه به توضیح قسمتهای مختلف آن میپردازیم.
Apply to entire project:
با زدن تیک این قسمت، تمامی الگوی پیاده شده برای نام گذاری و شماره دهی به صفحههای انتخاب شده به کل پروژه تعمیم داده میشود. اگر بر روی پروژه راست کلیک کرده باشید و Number را انتخاب کرده باشید این گزینه به صورت خودکار تیک خورده و قابل تغییر نمیباشد زیرا شماره گذاری قرار است برای کل پروژه انجام شود.
Structure-oriented numbering:
به معنی شماره گذاری ساختار گرا میباشد که با فعال بودن تیک این گزینه شماره دادن به صفحهها بر اساس ساختار پروژه (Higher level function یا Function designation) انجام میشود و اگر تیک آن را بردارید صفحات به صورت پشت سرهم نامگذاری شده و شناسههای مربوط به ساختار پروژه (Structure identifiers) در نظر گرفته نمیشوند. بعنوان مثال اگر ساختار ابتدایی (HLF اول) از شماره صفحه یک شروع شده باشد و تیک را برداشته باشید با تغییر ساختار (HLF دوم) شماره صفحه ریست نمیشود که مجدد از عدد (۱) شروع شود بلکه شماره صفحهها، ادامه اعداد قبلی خواهد بود.
اگر شما ساختار صفحههای پروژه را در قسمت Project Structure به صورت Sequentially numbering در نظر گرفته باشید این گزینه غیرفعال خواهد بود به دلیل اینکه در حالت Sequentially numbering ساختار HLF و ML وجود ندارد و در این حالت صفحهها به ترتیب اعداد نامگذاری میشوند.
Starting number:
در این بخش شما تعیین میکنید که شماره صفحههای پروژه از چه عددی شروع شود بعنوان مثال در شکل زیر اولین Page با شماره یک (۱) نامگذاری میشود در حالی که اگر این عدد را به ۱۰۰ تغییر دهید، صفحه اول با شماره ۱۰۰ نامگذاری شده و Pageهای بعدی، اعداد بعد از ۱۰۰ خواهند بود.
Increment:
به معنی افزایش است و در این قسمت شما مقدار افزایش شماره Page را برای ایجاد فاصله بین شماره صفحات مشخص میکنید. اگر در این قسمت عدد یک (۱) را وارد نمایید شمارهها یکی یکی افزایش پیدا میکند اگر عدد ۲ را وارد کنید شمارهها دوتا دوتا افزایش مییابد و در ادامه نیز به همین ترتیب میباشد.
بعنوان مثال اگر Starting number را ۱۰۰ قرار دهید و مقدار Increment را ۲ تعیین کنید نام صفحهها به شکل ۱۰۰-۱۰۲-۱۰۴-۱۰۶-…عدد دهی خواهند شد و اگر Starting number عدد یک باشد و Increment همان ۲ تعیین شود شمارهها به شکل ۱-۳-۵-۷-۹-… خواهد بود.
Keep interval:
به معنی حفظ و نگهداشتن فاصله است که با زدن تیک این گزینه قسمت بخش Increment غیرفعال میگردد و شماره Pageهای پروژه از الگوی افزایشی این قسمت پیروی نمیکنند بلکه صفحهها براساس الگوی فعلی با اعمال مقدار Starting number جدید شماره گذاری میشوند.
بعنوان مثال فرض کنید نام صفحات پروژه به صورت ۱-۳-۴-۶-۷-۹-… باشد عدد شروع (۱) است و میخواهید این صفحات با همین فرمتی که دارند از صفحه ۱۰۱ شروع شوند بنابراین تیک Keep interval را زده و Starting number را عدد ۱۰۱ قرار میدهیم شماره صفحات به صورت ۱۰۱-۱۰۳-۱۰۴-۱۰۶-۱۰۷-۱۰۹-… نام گذاری میشوند، در صورتی که اگر تیک را برداشته بودید و Increment فعال بود و مقدار آن را ۲ قرار داده بودید صفحات به صورت ۱۰۱-۱۰۳-۱۰۵-۱۰۷-… عدد دهی میشدند.
Keep text:
اگر نام صفحات پروژه شامل حروف هم باشد با فعال کردن تیک این گزینه حروف در نام گذاری ثابت و بدون تغییر مانده و اعداد تغییر میکنند این گزینه برای Subpagesها نیز وجود دارد. اگر این تیک غیرفعال باشد حروف حذف خواهند شد. برای صفحههای زیر شاخه به تنظیمات قسمت Subpages نیز وابسته میباشد.
Subpages:
Subpageها، صفحاتی هستند که معمولا دارای مطالبی هستند که ادامه مطالب صفحه اصلی قبل از خود میباشند، بعنوان مثال لیست کامل تجهیزات یک پروژه در یک صفحه قرار نگرفته و ادامه آن در صفحه بعدی آمده است در این حالت صفحات بعدی را میتوان به صورت زیرشاخه (Subpage) صفحه اول در نظر گرفت.
بعنوان مثال اگر صفحه اصلی عدد ۲۰ باشد زیرشاخه ها به صورت ۲۰.a و ۲۰.b و … نامگذاری میشوند که البته نحوه نامگذاری صفحههای زیرشاخه از مسیر Settings > Projects > “Project name” > Management > Pages در قسمت Page name قابل تغییر است.
منوی کشویی Subpages در پنجره Number pages دارای سه قسمت میباشد که در ادامه به توضیح هر کدام میپردازیم.
Retain: به معنی نگه داشتن است که باعث میشود نامگذاری Subpageهای موجود بدون تغییر در صفحههای هدف و مقصد اعمال شوند.
Consecutive numbering: شماره گذاری به شکل متوالی انجام میشود که با انتخاب این گزینه Subpageهای موجود تغییر نام یافته و شماره آنها از (۱) شروع و یکی یکی افزایش مییابند. با تغییر شماره صفحه اصلی، Subpageها مجدد از شماره (۱) نامگذاری میشوند.
Convert into main pages: انتخاب این گزینه سبب تغییر Subpageها به صفحه اصلی شده و نامگذاری همه صفحهها، مجدد انجام میشود.
Preview of result:
اگر تیک این گزینه را بزنید یک پیش نمایش از نتیجه شماره گذاری صفحات بر اساس تنظیمات انجام شده مانند شکل زیر نشان داده میشود که قسمت Target را میتوانید به شکل دلخواه تغییر دهید. اگر دو صفحه همنام باشند یا مشکلی وجود داشته باشد در ستون ستاره (*) زمینه سلول قرمز رنگ شده و علامت ستاره نشان داده میشود.
در تصویر بالا دو سطر آخر جدول زیر صفحه (Subpage) هستند که از شمارههای ۱۰.۱a و ۱۰.۱b به شماره های ۱۰۲.a و ۱۰۲.b تغییر خواهند کرد. در نهایت با کلیک روی OK شمارههای موجود در ستون Page name در بخش Original به مقادیر ستون Page name در بخش Target تغییر نام میدهند.
در مقالات قبلی آموزش رایگان EPLAN به یادگیری نحوه بستن و باز کردن صفحات در EPLAN، کپی و حذف صفحات، تغییر مشخصات هر صفحه در ایپلن و بررسی گزینه های Undo و Redo و مفهموم Auto Save پرداخته شد است برای مدیریت بهتر صفحات در نرم افزار EPLAN حتما مقاله آموزش ۴ مطلب مهم از مدیریت صفحات پروژه در نرم افزار EPLAN را مطالعه کنید.
پیشنهاد ویژه!!!
** برای مشاهده مقالات و آموزشهای رایگان مربوط به نرم افزار ایپلن EPLAN به صفحه آموزش و مقالات مراجه کنید و از قسمت سمت چپ بخش فیلتر گزینه ایپلن-EPLAN را انتخاب نمایید.
** برای به روز بودن، پرسش و پاسخ و ارتباط نزدیک با ما همچنین کسب آخرین آموزشها و مقالات، اینستاگرام به روز صنعت را دنبال کنید.
** لطفا دیدگاه، سوالات و نظر خودتان را در زیر همین مطلب برای ما بنویسید. همین الان میتوانید از قسمت تماس با ما و یا سفارش انجام پروژه استفاده کنید، ما پروژهها و نیازهای شما را پاسخگو هستیم.
** تمامی حقوق مطالب برای به روز صنعت محفوظ است و انتشار این مطلب با ذکر منبع (BeroozSanat.ir) مانعی ندارد. موفق باشید.