آموزش کامل پنجره Project Properties (مشخصات و ویژگیهای پروژه یا شناسنامه هر پروژه) در نرم افزار EPLAN
در قدمهای قبلی آموزش EPLAN، با نحوهی ساخت و ایجاد پروژه در نرم افزار EPLAN در ورژن EPLAN 2022 و ورژنهای قبلی این نرمافزار آشنا شدیم. بعد از نامگذاری و مشخص شدن محل ذخیره پروژه، با انتخاب OK ایپلن شروع به ایجاد پروژه جدید کرده و سپس پنجره Project Properties باز میشود. در این بخش مشخصات و ویژگیهای پروژه را میتوانید مشاهده، ویرایش و اضافه نمایید.
پنجره Project Properties شامل چهار عدد سربرگ با نامهای Properties، Statistics، Structure و Status میباشد که در این مقالهی آموزش رایگان نرم افزار EPLAN به توضیحات آن میپردازیم. دقت داشته باشید تنها تفاوت این پنجره در ورژن EPLAN 2022 با ورژنهای قبلی در ظاهر آیکونها میباشد و تفاوت دیگری ندارند.
۱- سربرگ Properties
۲- سربرگ Statistics
۳- سربرگ Structure
۴- سربرگ Status
۱- سربرگ Properties
در این برگه اطلاعات مربوط به پروژه مانند ایجاد کننده، طراح، تایید کننده، شرکت سفارش دهنده، سازنده، آدرس و شماره تلفن ها و… را میتوان وارد نمود. اگر نیاز به حذف موردی از لیست بود ابتدا با موس آن را انتخاب کرده و علامت ضربدر قرمز را میزنیم، همچنین اگر نیاز به اضافه کردن Property جدیدی بود روی علامت خورشید (New) کلیک کرده و از لیست Propertyها، مورد جدید را انتخاب و OK را میزنیم. (انتخاب همزمان چند Property با گرفتن کلید Ctrl و انتخاب با موس)
اگر به موردی نیاز داشتید و در لیست Propertyها نبود میتوانید از متنهای User Supplementary Field (فیلد اضافی کاربر) استفاده کنید. آنها را اضافه کرده و مورد دلخواه را در جلوی آن بنویسید. دقت کنید که هر کدام از Propertyها را میتوانید به صورت متن Special Text در مکانهایی از پروژه فراخوانی کرد و از آنها استفاده نمود که در ساخت فرمها (Form) و پلات فریمها (Plot frame) بسیار کاربرد دارد.
۲- سربرگ Statistics
سر برگ آمار (Statistics) برای نشان دادن اطلاعاتی از صفحات پروژه شامل نوع صفحات ایجاد شده، تعداد هرکدام، تاریخ و زمان آخرین تغییر آن نوع از صفحات و تعداد صفحات فریز شده از آن نوع میباشد. صفحات فریز شده صفحات گزارشی هستند که توسط ایپلن به صورت خودکار تولید میشوند و با قرار دادن این صفحات در حالت فریز هنگام به روز رسانی این صفحات، تغییری در آنها ایجاد نمیشود.
درباره این نوع از صفحات در بخش گزارش گیری از پروژه بیشتر در بخش های بعدی آموزش ایپلن صحبت خواهیم کرد. در پایین سربرگ آمار Statistics در EPLAN چهار عبارت را مشاهده میکنید که توضیحاتی را درباره هر یک خواهیم داد.
Created pages:
تعداد صفحات از پروژه که توسط شما به عنوان کاربر در پروژه ایجاد شده را نمایش میدهد.
Generated report pages:
تعداد صفحاتی از پروژه که به صورت گزارش گیری و اتوماتیک توسط ایپلن ایجاد شده را نشان میدهد.
Total no. of pages:
تعداد کل صفحات پروژه یعنی مجموع صفحات ایجاد شده و گزارش گرفته شده را نمایش میدهد.
Number of layout spaces:
تعداد فضاهای سه بعدی ایجاد شده جهت طراحی و جانمایی تابلوها را نشان میدهد.
وقتی در حال ایجاد پروژه جدیدی هستیم چون هنوز صفحه ای را در پروژه ایجاد نکردهایم تعداد صفحات برای همه قسمت ها در این سربرگ صفر میباشد.
۳- سربرگ Structure
برگه ساختار یا Structure پروژه برای دسته بندی و ایجاد ساختار منظم جهت دسترسی آسان به قسمتها و تجهیزات و المانهای مختلف بکار رفته در پروژه کاربرد دارد. میتوان برای هر یک از قسمتهای پروژه مانند صفحات، تجهیزات، ردیف ترمینالها، کابلها و … با کلیک روی نوار جلوی آنها یک نوع از ساختار و دسته بندی را مشخص نمود که آدرس دهی بر اساس انتخاب آن نوع از ساختار برای هر قسمت مشخص میشود.
چهار ساختار پر کاربرد Sequential numbering، Higher-level function، Mounting location و Higher-level function and Mounting location را برای صفحات پروژه به اختصار در این آموزش ایپلن توضیح میدهیم. با توجه به کاربرد و نوع پروژه میتوانید از هریک از آنها استفاده کنید پیشنهاد میشود که تنظیمات این بخش را در حالت پیش فرض نرم افزار EPLAN قرار دهید.
Sequential numbering:
این نوع از شماره گذاری صفحات به صورت بدون دسته بندی و اعداد پشت سر هم میباشد مثلا از صفحه ۱و۲و… تا آخر که سادهترین نوع شماره گذاری میباشد. از این نوع شماره گذاری بیشتر برای پروژههای ساده با تعداد تجهیزات و صفحات کم استفاده میشود.
Higher-level function:
در این حالت دسته بندی صفحات و تجهیزات پروژه بر اساس عملکرد سطح بالا یا دسته بندیهای اصلی مرتب سازی میشوند. صفحات در هر دسته بندی اصلی HLF میتواند از شماره ۱ نام گذاری شود. مثلا روشنایی و مدارات آن را یک HLF در نظر گرفت و مدارات ۲۴ ولت DC را یک HLF دیگر در نظر گرفت.
Mounting location:
این دسته بندی براساس مکان نصب میباشد یعنی صفحات نقشه و تجهیزات نصب شده در هر قسمت در زیر دسته همان قسمت قرار میگیرد مثلا کلیدها و ترمینالهای نصب شده در تابلو برق توزیع اصلی، که تابلو توزیع اصلی یک ML میباشد و یا موتور نصب شده در خط تولید شماره یک که خط تولید شماره یک هم یک ML است و هر تجهیز دارای کد و تگ اختصاصی خودش میباشد.
Higher-level function and Mounting location:
این نوع از ساختار ترکیب دو حالت HLF و ML میباشد یعنی تجهیزات و صفحات نقشه هم دارای دسته بندی و ساختار HLF ها هستند و هم دسته بندی براساس مکان نصب ML انجام میشود.
نحوه ایجاد و اصلاح ساختار و توضیحات بیشتر در مقاله های بعدی آموزش EPLAN ارائه میگردد.
۴- سربرگ Status
در این سربرگ از Project Properties وضعیتی از خطاها، هشدارها، تاریخ چک کردن پروژه و… از قسمتهای مختلف پروژه مانند کابلها، ترمینالها، کانکشنها، تجهیزات و… را میتوانید مشاهده کنید.
با کلیک کردن بر روی OK در پایین پنجره Project Properties پروژه جدید برای ما ساخته میشود که میتوان آن را در پنجره Page Navigator مشاهده کنید. برای این پروژه جدید صفحهای ایجاد نشده بنابراین در فصل بعدی به نحوه ایجاد صفحات و معرفی انواع آن در نرم افزار ایپلن میپردازیم.
پیشنهاد ویژه!!!
** مطالعه دو قدم قبلی آموزش EPLAN، محیط اصلی آن در ورژن EPLAN 2022 و ساخت پروژه جدید در نرم افزار ای پلن به دانش شما در یادگیری همین قدم از آموزش ایپلن کمک خواهد کرد.
** امیدوارم این مطلب برای دوستان مفید واقع شده باشد.برای مشاهده مقالات مربوط به نرم افزار ایپلن EPLAN به صفحه آموزش و مقالات مراجه کنید و از قسمت سمت چپ بخش فیلتر ایپلن-EPLAN را انتخاب نمایید.
** برای به روز بودن، پرسش و پاسخ و ارتباط نزدیک با ما همچنین کسب آخرین آموزشها و مقالات، اینستاگرام به روز صنعت را دنبال کنید.
** لطفا دیدگاه، سوالات و نظر خودتان را در زیر همین مطلب برای ما بنویسید. همین الان میتوانید از قسمت تماس با ما و یا سفارش انجام پروژه استفاده کنید، ما پروژهها و نیازهای شما را پاسخگو هستیم.
** تمامی حقوق مطالب برای به روز صنعت محفوظ است و انتشار این مطلب با ذکر منبع (BeroozSanat.ir) مانعی ندارد. موفق باشید.